Helma Lieberwerth Quaning klopt aan jouw deurJe zou denken, de titel en de dag waarop dit blog gepubliceerd wordt, dit gaat over het Sinterklaasfeest Hoe leuk ik dat ook vindt, en hoe passend dat misschien ook is op deze dag, het gaat over iets anders. Het gaat deze keer over dat wat aan jouw ‘binnendeur’ klopt, dat wat er aan talent in je zit om je zijnsintentie te leven, wat je binnen houdt, en wat er NU uit wil. Hoe herken je die signalen en wat kun je ermee doen. Dat is, zoals vorige week beloofd, het onderwerp van dit blog.

Als mens maak je situaties mee waardoor je attent gemaakt wordt op waar je nog te groeien hebt om jouw zijnsintentie optimaal te kunnen leven. Daarin zitten je levenslessen. Om als je je daar eenmaal bewust van bent en je snapt waarom je dit meemaakt, de informatie daarover in jou kan veranderen zodat de les voortaan uit kan blijven, je daar ook naar kunt leven. Waardoor je je veel prettiger voelt, het leven leuker is voor jou en de mensen om je heen, je synchroniciteit en daarmee flow ervaart. Hoe mooi is dat!

Heel mooi natuurlijk. Maar hoe weet je dan dat het zo’n situatie met een levensles is. Moet je dan altijd maar alert zijn en nadenken over je leven? Nee hoor! De signalen zijn heel helder, als je weet waar je op te letten hebt. En let je even minder goed op, dan komt zo’n levensles nog een keer voorbij, en nog een keer, en nog keer, en nog … Net zo lang, totdat je ‘m echt ontvangen hebt. Steeds stringenter. Ik kan me zo voorstellen dat je dat liever voorkomt.

Hoe eerder je het weet, hoe fijner. Dus in dit blog tips waarop je te letten hebt. Het is in feite heel eenvoudig. Let maar eens op. Kijk naar wat er gebeurt in je leven en wat jouw reactie daarop is. En dan heb ik het deze keer over de negatieve emoties. Voel je je gefrustreerd? Chagrijnig? Boos? Iets vanuit die categorie emoties. Vraag jezelf dan af: wat is vlak voordat je je zo begon te voelen gebeurd? Wat heb je toen gezien? Of misschien gehoord?

Omschrijf de situatie feitelijk. Wat doet een ander waardoor jij zo reageert? Wat gebeurt er in die situatie letterlijk? Vraag jezelf daarna af welk verlangen van jou hierin ligt. Wat had je, diep van binnen, zelf heel graag willen doen, anders moeten doen. En als er meerdere situaties waren. Kijk daar dan eens naar. Vaak ligt aan elke opeenvolgende situatie hetzelfde verlangen ten grondslag. Dat verlangen hoort bij het leven van jouw zijnsintentie.

Als je weet welk verlangen dat is, zorg dan dat je daar vorm aan geeft, dat je dat gaat doen. Soms gaat het daarna vanzelf, ontstaat flow. Soms heb je iemand anders nodig bij het ontdekken van die levensles en/of bij het veranderen van de informatie in jou zodat die levensles afgevinkt kan worden als ‘lesson learned’. Quaners hebben daar hun vak van gemaakt. Vanuit hun zijnsintentie. Maar eerst, zelf op onderzoek gaan, zelf puzzelen. En ontdek de rijkdom die nog in je zit. Ik wens je een mooie ontdekkingstocht.

Helma Lieberwerth
5 december 2015